ingen snygg comeback

Hej, mina älsklingar. Idag har jag gymmat en timme med Lycke och sedan köpt en foundation (jaa!) och min efterlängtade smultronskrubb (JAAAA!!!!!) och nu har jag duschat och är så tillfreds med mig själv. Allt luktar gott och är så fräscht. Sådan himla skön känsla.

Gör mig hel

Jag är så jävla splittrad, det känns som jag blivit droppad i flytande kväve och tappad i marken. Snälla hjälp mig, sopa ihop alla delar som är jag och pussla ihop dem till en stabil och hel människa.

Rädda mig från mig själv.

Klarar vi en paus?

Jag har tappat stinget, tycker inte bloggandet är så kul längre. Funderar på att ta en paus, men om jag gör det, kommer ni då komma tillbaka? Kommer vi ses igen? Eller kommer en paus sluta i ett uppbrott som aldrig repar sig? Kommer det? Jag tycker så mycket om er och min blogg men vill kunna prestera, vill inte vara halvdan och skriva utfyllnadsinlägg som jag är onöjd med och som inte ger er något.

Jag får fundera antar jag. Tack i alla fall.

Jag vågar inte

Jag skiter i att lägga upp dikter jag har skrivit. Tänkte göra det nu men kommer kanske ångra mig imorgon. Känns så jävla jobbigt att visa upp. Nu ska jag sova ensam och utan godis. Och lycklig. Man får gråta för allt och inget. Det är okej. Och skratta, åt allt och åt inget.


jag ska unna mig

Jag träffade Fabian och Brännis med vänner när jag och Alicia åkte hem från Charlies och Alis 18 års fest (kan aldrig stava!!!!!!) och vet ni vad jag känner nu?

Fabian är så otroligt fin, han är verkligen genuin och har varit min bästa vän i två år. Nu är vi inte bästa vänner längre, utan okända tills han är full och smsar eller när vi ses och skojar med varandra och tjafsar och han räddar mitt liv och jag gråter för min jacka inte går att knäppa. Och så kanske man tänker "gud, vilken fin kärlek" men grejen är så här; jag är otroligt tacksam för tiden jag haft med Fabian men vi gjorde inget annat än att bråka och nu är vi båda så lyckliga. Eller jag vet inte det kanske men vi har så mycket mer tid för våra vänner och eftersom vi bråkade när vi var tillsammans är det ju ganska självklart att vi är gladare när vi är med våra vänner. Förhoppningsvis kan vi också bli vänner igen nu när vi kommit över varandra och det hoppas jag.

Det som suger och gör mig superarg och jätteledsen är att han typ fått alla gamla kompisar som jag också tycker om men även nya. Trots att jag är superlycklig och hjärteglad för mina nya vänner så saknar jag såklart mina gamla.

Så jag ska bara från och med nu satsa på allt som gör mig lycklig - vänskap, fotboll, kärlekspirr, muttpirr, mat, kläder och snygghet. Jag ska ge mig själv allt jag kan. Kanske till och med Björk and Berries smultronskrubb. Åh, då dör jag av glädje! Fast 240kr är inte billigt för en jävla peeling.


Back to beauty

Nu skiter jag i alla förplikterser. Okej, jag får g i skolan. Jaha, jag har blivit en medelmåtta. kill me, kill me, kill me. Men alltså vadå, jag kan bli ALLT. verkligen vad jag vill. Så nu satsar jag på att vara snygg istället, hej benen anno sommaren 2006. Hej, återfuktad hud och platt mage.

Jag tänker så här; är jag snygg kommer jag må bättre och känna mig gladare. Det kommer reslutera i mer energi. Vilket kommer ge mig ork att kämpa för det jag vill uppnå. Vad  det nu är. Gör världen bättre eller något kanske. Skitsamma, det där är prio två liksom. Nu ska jag sexa upp mig så mycket att jag inte kan låta bli att fastna med blicken i spegeln.

Är ni med mig, eller!?

Haha, ni kommer inte svara, det vet jag ju. Dra åt helvete istället. Borde kanske börja blogga som Caspian ändå, han skriver halvmeterslånga inlägg om tunga ämnen och med 1700-tals målningar och har ändå dubbelt så många läsare som jag.

Men det är lugnt, jag behöver ingenting, jag ska bli snygg nu.

http://mazarintanten.files.wordpress.com/2009/10/carolina_gynning_52563048.jpg

Vadå, jag har bara stor benstomme!?

Det är soft när man stänger ner laptopen och inser att magen har fastnat mellan skärmen och tangentbordet.

Nu ska jag fortsätta läsa pro-ana bloggar och baka lite kladdkaka. Mitt liv just nu. Vadå matte, liksom?

ich habe hunger!

Herregud, jag har aldrig varit så här hungrig i hela mitt liv. Jag äter och äter men blir aldrig full. Som den där grejen i någon film, typ.

Nu, skolaaaaaaaaaaan!

Vansinnig

Vansinnig blir jag, när folk påvisar en nonchalant attityd till andra människor liv. Lite respekt har aldrig varit fel.

Verkligen vansinnig.

Nähä, jag bakar inte pannkakor - jag STEKER dem.


Jag bakar pannkakor!


Wild Kids


Fick just veta att Maxime från Wild Kids season ONE går på södra och Djo är typ bekant med henne. Fattar ni hur stort detta är? Jag älskade Wild Kids, jag ville så gärna söka in men var ett år för gammal, och Maxime är den jag alltid citerar när jag pratar om det, hon var ju även med i laget jag hejade på. Det var också Simon och Robin, och de är ett typexempel på sådan vänskap man blir varm av att se. Jag och Agnes var även kära i Robin - jag menar titta på honom!

Åh, det var så BRA!<3

Det är väl fint om man BORTSER

Hade jag haft en peeling här nu, hade jag varit världens lyckligaste. Eller inte lyckligast kanske men ändå liksom tillfredsställd. Eller va? Så är det inte alls, jag börjar om.

Hade jag haft en peeling här nu, skulle jag inte längre vara världens olyckligaste. Det där var kanske inte heller helt sant. Hmm...

Okej, jag orkar inte med skolan, har så mycket saker att jag bara vill gräva ner mig och vara liten och bli omhändertagen. Bortser jag, å andra sidan från skolan, ja men då, då är ju allt riktigt fint ändå.

alltså alltid - vad är grejen!?

Imorgon fyller Niklas och Anna år. Och juste, det är alla hjärtnas dag. Det hade jag glömt. Känner verkligen att det inte är jobbigt med alla hjärtans dag någonstans. Ja, jag är singel. Nej, jag har inga problem med det. Tycker nästan det verkar vara jobbigare att ha ett förhållande under denna hypade dag, ska man fira? Ska man köpa presenter? Hur mycket sex är normalt, och hur mycket mer borde man ha?

Nu kan jag göra vad jag vill, utan raserade förväntningar och utan drömmar som inte slår in. Jag ska träna och jag ska gå förbi Niklas, sedan ska jag bara ligga och tycka om mig själv. Kanske städa och tvätta och skriva mitt engelskatal. Och om jag får massa fina presnter av kära män, så KLAGAR JAG INTE. Nu är jag i alla fall med min substitutspojkvän som är världens bästa sådana, eller världens bästa det mesta, min superduper bästis.

Och snart kommer en annan bästa vän till mig. Lilla Bagdad som varit så konstig idag, först vill hon träffas och sedan går hon på bio. Men nu är hon här och då händer det konstigaste ändå; ingen av dem slänger sig över mobilen när de får sms. Jag upprepar - vad är grejen?

vad är grejen?

Jag gillar falukorv, vanlig korv, jag gillar magnus uggla, jag gillar hockey och fotboll, jag är 100% säker på vilket lag jag hejar på men jag gillar inte öl. Vad fan är grejen?

småttingar i vuxenvärlden

Snart ska jag och Lycke på inflyttningsfest hos min kollega Jennifer. Känns lite nervöst att träffa henne och Aziz i vanliga kläder, jag är ju liksom van vid våra röd-svarta arbetskläder och nu blir det ju på riktigt. Sedan faktumet att jag och Lycke kommer dricka vodka och trefemmor bland 20+are känns ju lite sådär. Lär ju bli lagom retade.



Fast nu är vi inte samma person längre...

Fuldagen är förevigad

Har haft världens fuldag idag och självklart är det just den dagen jag är med på nyheterna. Jävla skit. Det räckte med att jag har fått skämmas och försökt dölja mig för alla idag men att det sedan ligger upp på svt/play och visas på rikstäckande tv är ju bara för mycket. Vill bara skicka in bilder på videos med mig till svt; Titta här, jag är inte så ful i vanliga fall!



och i år blir han 48...

Min pappas ålderskris börjar äntligen gynna mig! Han vill köpa motorcykel igen. Han visade mig några han spanat in på blocket och helt plötsligt satt vi och kollade hans älsklings"-hojar" han haft genom åren. Det var Suzuki och det var Honda och det var Katanan, och åh, som han älskat Katanan. Men inte ska den ha helkopa, inte! Och titta den där, jaha, ja, den är ju helt uppborrad, det ser du ju. Den största var elvahundra... 

Med en massa termer och uttryck jag tidigare aldrig stött på ser jag hur han drömmer sig bort, bort till en tid då han tog sig genom livet på bakhjulet. "Vad hände med bilderna du hade inramade på dina motorcyklar på Huvudskärsvägen?" frågade jag och tänkte på den tid då mamma och pappa var skilda. Plötsligt förändras det drömmande uttrycket och han kommer tillbaka till den hårda verkligheten. Ansiktet blev bistert igen. "Mamma låter mig inte ha dem uppe..." och så återgår han till korsordet. Återgår till denna kalla verklighet.


Mitt hååååååååår!

Så här ser jag då ut



Försökte be pappa ta ett kort på mig men när jag log tjatade han: Varför ler du tillgjort? Du ser ju tillgjord ut! Varför ler du för?
Och detta förde mig direkt tillbaka till dagen jag skulle ta mitt passkort. Då stog jag där och gjorde mitt bästa för att se så söt ut som möjligt och så började han ifrågasätta hur jag ler. Kul att höra det när man tar sin viktigaste bild inför de närmaste fem åren.

Om ND tar bort detta vet vi att de utför censur!


Gynkan är okej!

Idag var jag hos gynkan, det gick hur bra som helst, och vi diskuterade att byta mitt preventivmedel. Jag har kört på p-ring som funkar jättebra, mindre hormoner än p-piller och man behöver bara byta den en gång i månaden men nu tipsade doktorn om kopparspiral - verkar KICK ASS. Man pular in den i livmodern hos en gynekolog och sedan sitter den där i fem år. FEM ÅR! Hur soft? Så har man sin egen mens och det är inga hormoner alls. Det är ju jättebra för mig som blev ledsen av p-pillren och tydligen lite uttorkad. Man kan alltså vara det i slidan och då gör det ont vid sex och man kan spricka och få vestibulit.

Hade Nico läst min blogg nu hade han väl blivit galen, för han menar att jag aldrig kommer få ligga om jag är så öppen med saker jag, enligt honom, borde hålla tyst om. Men nu är det så att jag inte tror jag har särskilt många manliga läsare och det är ju jätteviktigt att prata om det här. Det är supermånga som bara kör på p-piller fast det är helt fel för dem och det finns en massa tjejer som inte vill slänga upp muttan i ansiktet på någon okänd tant. Men det är inte så farligt alls. Jag säger alltid att jag är nervös och tycker det känns jobbigt och då är de alldeles försiktiga och snälla och så är det klart sedan. Skitbra! Kör, tjejer, det är verkligen inte så farligt och helt klart värt det.


Det här är jag

Så här brukar jag göra när jag tar mig hem om natten i min ensamhet. Det blir så mycket roligare då och man blir så lycklig. Alicia såg videon och sa skrattandes "det där är du, Jessica" utan att ens veta om mina nattilga färdsätt.

Det här är jag



Så här brukar jag typ göra när jag går hem själv sent om nätterna. Alicia såg den och sa; det där äör du, Jessica! Utan att ens veta om min nattliga hemfärder i dansens tecken!

Jag färgar håret

Ni som aldrig färgar håret går verkligen misste om något! Det är fantastiskt! Kul, spännande och kittlande. Ibland kanske man gråter lite men idag har jag bara skrattat i min ensamhet. Så himla kul!

 

Jävla skit misslyckande

Jag gick och lade mig i sängen utan att göra mig iordning med lite mat och Vera i telefonen som sällskap. Kände att det skule avsluta kvällen på ett mysigt sätt. Så jag gjorde en Gorby's pirog, tog fram lite julmust, lite chips och kiwi men allt blev inte mysigt utan gick bara dåligt. Jag spillde massa kiwi och chipssmulor i sängen och fick köttfärssås i julmusten. Jag hatar smulor i sängen! Och nu smakar jag äckligt i munnen och är svettig och ofräsch och mitt rum är ännu ofräschare och jag vill bara ta in på hotell. Ni fattar inte. Vill det så himla gärna.

Imorgon ska jag i alla fall bli brunett! Å, vad spännande.

Jag vet att min blogg har tappat stinget men jag ska försöka komma tillbaka igen.

Puss på er, gänget!

Träning

Imorgon blir det två timmar konstant fotboll. Två timmar. Huj, huj. Och ett dilemma, ska jag vara tyst eller ärlig? Vad är det rätta och vad rör inte mig? WWJD, hahah, så står det på ett armband jag har, vet ni vad det betyder? What Would Jesus Do? Gud, vad skulle gamle Jerran gjort? Jag vill göra precis som han skulle gjort.

Två timmar. Bara fotboll. Är det mänskligt?


De gångna åren, trodde jag aldrig skulle sakna träslöjd

Läste just igenom gamla skolsaker då jag hittade denna. Shit, precis så här var varenda jävla träslöjdslektion. Jag undrar hur mycket jag egentligen gjorde själv och hur mycket jag förstörde? Och Christer, snälla björnen Christer, jag ska komma tillbaka och hämta den där intarsian, jag ska!


Träslöjd


Jag har gjort ett arbete i intarsia, en bild av hav och himmel som förs samman med hjälp av en landremsa med berg och skog, en typisk idyll i Stockholms skärgård.

Från början skrev jag ut en bild från datorn som jag sedan överförde till ett annat papper med hjälp av min hand och en blyertspenna. Därefter började jag välja ut material som matchade färgerna jag var ute efter. Då började projektet, jag skar och pillade och härjade med en brytbladskniv, fingrar och hjärta. Som vanligt gick inte allt som det skulle och problemen hopade sig. Eller egentligen var väl jag problemet som inte redde ut på problemen på ett lugnt och metodiskt vis utan slängde saker omkring mig och skrek. Jag löste till slut de uppkommande bekymren med återhållen vrede och tillkämpat lugn eller med hjälp av andra (som givetvis gav mig större förståelse i arbetet jag utförde).

Senare skulle jag göra en stavsågad platta utav flera träbitar som Christer sågat ut. Jag började med detta och det gick bra (kan du tänka dig det?) tills Fabian närmade sig… Han limmade på min tröja och dagen var förstörd, den var jätte fin och dyr, dock släppta jag mina i-landsproblem när den nyss nämnde limmade ihop mina bitar med sin allt för klåfingriga limpensel. Man limmar ihop flera bitar på detta sätt för att plankan inte ska böja sig, vilket den har en tendens att göra när träet torkar, respektive blöts ner. När detta var torkat och utfört på ett propert sätt limmade jag fast min intarsia på den nya plankan. Skitsnyggt! Min intarsia var tyvärr lite sned och det var svårt att göra underplankan rät och rak när själva bilden var så sned. Fredrik hjälpte då mig men jag skulle senare förstå att det han gjorde var att stjälpa. Allt löser sig dock till sist och jag gjorde en ram för att dölja skavankerna. Denna ram gjorde jag på så sätt att Christer sågade ut fyra träbitar som jag sedan sågade ändarna i 45 grader. Då bitarna passade ihop hade jag en ram. Den ramen är inte påsatt än, det sker på nästa lektion.

Material: Brytbladskniv, maskeringstejp, kniv, hyvel, såg, tving, trä, lim, sandpapper, blyerts, papper.

Det som gick bra: Summan av allt, blev suverän, fin, estetisk och med en djup touch. Fast jag har ingen direkt summa än men nästan. Hyvlingen gick bra, likaså sågandet, åh, sågandet! Limmande utförde jag med finess.

Det som gick inte skitbra, toppenhärligt: Intarsian, jag har väldigt svårt för pillande, kan inte koncentrera mig så länge, blir frustrerad och sur.

Jessica Gustafsson 9e! A kick-ass student


Hemma igen

Nu är jag hemma efter Lyckes artonårs fest och sitter och bloggar på toan. Det känns så jävla skönt att göra det nu eftersom mamma och pappa sover och inte kan klaga på det. Känns också skönt att jag tvättade håret hos Lycke innan jag åkte hem så slipper jag det imorgon bitti. Jävla konstigt att hälla öl och 7up i andras hår tycker jag. Tå helger slutar med öl på hela mig. Känns lite skevt. Men jag var iaf torr i armhålan.

Jag är otroligt besviken på mig själv angående ikväll, även om jag inte kunde styra det. Jag hade sett fram emot Lyckes fest superlänge verkligen och var så glad och nu när stunden äntligen var kommen var jag bara fett trött. Jag försökte piggna till och spåra lite men itne ens alkoholen slog till. Så jag hällde i mig massa skit och blev inte ens full. fats skit var det inte, utan najs men jag pröjsade aldrig Charlie. Ska göra det. Skittråkigt inlägg. Nu bajsar jag klart och går och lägger mig. Ska sova galet mycket imorgon.

Tja

Thank you Cyprus!

Laddade upp lite bilder från Cypernresan på facebook i dag och så hittade jag den här godbiten. Kareoke. Det är något jag kan få panik inför och bara vägra. Inte den här gången dock och det var väl kanske lite synd för åskådarna men ser ni vad jag gjorde? Jag vågade. Precis som jag vågade åka i svart backe och i offpisten och mitt i den vilda skogen. Femte gången jag sätter på mig ett par skidor. Precis som jag skrev om i Som vi sprakade. Mod mod mod. Det bästa jag har, skulle jag vilja säga.


min egna zac efron

Imorgon bär det av till Järvsö, där vi ska åka skidor. Jag har fått låna Veras skidställ så jag kommer vara snygg i backen. Men fem ska jag upp, kl fem. Vet inte hur det ska gå nu när jag sitter uppe vid paradise hotel men min alldeles egna Zac Eron har lovat att ringa och väcka míg. Hennes mamma har köpt massa energidricka till oss också och jag har lovat att dricka det fast jag inte dricker koffein. Själv har jag stekt ägg till mina mackor. Jag älskar äggmackor! Det och korv ska jag äta. Jag älskar korv!

Äggmackor, korv och Zac Efron. Vad har jag gjort för fint för att få allt detta?

Just det, jag står ut med Vonkan Gustafsson. Herren ger, herren tar.


Som vi sprakade

Lycke och jag är världens modigaste. Gör supercoola saker som kräver massa, massa mod. Känner mig så himla tuff och som universums starkaste. Tänk att det var allt som krävdes; lite mod. Det har jag ju alltid haft, bara inte fattat att det är så jävla värt att plocka fram det och flippa, köra och chansa.

"Friskt vågat, hälften vunnit" heter det ju och nu fattar jag verkligen innebörden. Även om allt blir råkar gå snett och man får stå och skämmas lite spelar det ingen större roll när efterskakningarna efter ens handlade får en att vibrera av lycka och lite förvåning så länge. Tänk att jag kunde.

Det spritter i mig, förstår ni? Verkligen spritter i kroppen och hjärtat bara flyger och jag är så ful och ändå världens vackraste. Så känns det. Alldeles underbart.



Förutom fittmorsan, vill verkligen döda nu. Men jag ska nog bara gå lite bärsärkagång här hemma. Det brukar bli mysigt.

Jag har aldrig rökt


Jag har aldrig rökt.

Det var något jag var stolt över, på tiden då jag fortfarande kunde säga det. På grund av min "Jag vill inte tänka efter, jag vill vara ung och dum" - period testade jag. Eller egentligen kan man säga att jag blev tvingad, jag skulle tända en åt Lycke och Ida och jag tänkte att jag behöver ju inte få in röken i munnen. Det är ju kanske lite svårt när man måste inhalera röken för att tända cigaretten.



Så var det en ny helg och jag var med Lycke och vi var på fest och vi blev fulla. Och alltså jävla Lycke. Då hände det igen, och jag rökte på riktigt. Inte mycket, men fortfarande tillräckligt mycket för att kunna säga att jag aldrig testat.

Så kommer Linnea Kristels 18 års fest och där har vi den där jävla Lycke igen. Hon och Milli börjar prata om halsbloss och jag fattar ingenting "du kan ju!" ropar Milli uppmuntrande till Lycke och hon tjuter ut i all glädje. Som ett barn blir jag, precis som ett barn och likt ett barn kräver jag Millis uppmärksamhet "jag kan också, jag kan också!" Jag kunde dock inte blåsa halsbloss men Milli var inte sen på att lära ut. Snäll som hon är. Den där jävla Milli.

Så jag står på någon balkong och fryser ihjäl och blir blöt om fötterna samtidigt som jag låter den där förpestliga röken som jag förbannat hela mitt liv leta sin väg genom halsen ner i mina lungor. Och fy fan vad det sved. Röken trängde sig in genom mina luftvägar och brände, stack och skar - ja, skar. Jag hostade till och ville få upp det där hemska som nästan fick mina ögon att börja tåras. Sedan sprang in på toaletten hos Linneas grannar eller var jag nu var. Där ringde jag Arvid och ångrade och ångrade.

Och det var det. Men jag känner fortfarande - hur kunde jag? Jag hade ju stått på mig så länge. Det var ju som att pissa i sin egen säng eller något.

Men å andra sidan så ville jag ju testa, ville se vad jag missat. Och man ska inte klandra sig själv för att vilja utforska. Då blir det ju som medeltidens synsätt på onani. Och är det ni vill, era jävlar som dömer mig? Vill ni tillbaka till medeltiden?


Den där jävla Lycke. Och Adrian.  Jävla Adrian och jävla Lycke.

RSS 2.0