Vilken jävla match!?

Har ni tänkt på att i amerikanska tv-serier säger de alltid "jag måste kolla på matchen". Alltid matchen. Vilken match? Är det alltid samma match or what!?

Facebook - där inget är heligt


Vems sida är ni på?

På kakknytiset hemma hos Nisse igår började Arvid helt oprovocerat hacka sönder kladdkakan. Kladdkakan jag vill äta mer av. Jag blev bestört och frågade vad han höll på med. Då svarade han:
- Jag gör den fin.
Jag gav ut lätet som är mitt allra galnaste skratt, ett skratt som får fullgubbar att vakna och fåglar att fly. Blickarna fördes mot mig i förundran och jag frustade fram en förklaring (som jag inte helt själv förstår idag). Jag tyckte att Arvid lät som en kvinnomisshandlare som i rätten skulle försvara sina handlingar och då gjorde det med orden:
Jag gjorde henne fin.

Det var inte många som tyckte det blev roligare då och därför måste jag fråga er; vem är det som är ute och cyklar? De eller jag?



Från en helt annan kväll, som ligger mig nära i hjärtat! Kolla Avids min förresten!


en text som inte är lätt att rubricera

Jag vill inte gråta mer men vanmakten tar över. Inget går att styra. Det är så jobbigt att hoppas när fallet efter misslyckandet tär så hårt på kroppen. Och när känslan av att ingenting är värt infinner sig, ja, då vet man att loppet är förlorat. Jag är förlorad.

Jag vill finna styrkan att fortsätta kämpa, jag har ju funnit den tidigare men det tog lång tid och vägen dit var det absolut värsta jag varit med om. Jag kravlade mig fram till målet, övervägde med mig själv otaliga gånger om det var var värt att fortsätta eller om jag bara skulle stanna där jag var. Jag stannade. Många gånger valde jag att stanna. Valde att bli omhändertagen och skyddad. Nu finns inget sådant längre. Nu finns bara fortsätt eller förfall, ensam. Utan hjälp. Helt ensam, allena.

Och allt gör ju så ont, men det är väl det som är själva meningen med spelet, du ska inte få åka på ett rosa moln likt muminfamiljen fram till målet, du ska kämpa. Du ska ha ormbett kring anklarna, du ska ha skärsår på din tidigare rena hud och du ska ha knivhugg i hjärtat. Knivhugg som svider och skär och skriker och klagar.

Men jag vet ju nu, någonstans har jag varit så pass nära mitt mål att jag kunnat ana livet bakom linjen. Och det är ju värt det, sådan är sanningen. Allt detta, allt detta du förbannat med allt du har, äger och känner. Ja, det var värt det.

Målet var så mycket längre bort än jag trodde

Jag var så rädd för en sak, att jag helt missade en annan. Vet inte var jag ska ta vägen. Känns bara som allt jag kämpat för och allt jag uppnått dessa senaste månader var onödig energi för nu är jag tillbaka där jag började.

Illamående, orkeslös, och utan att se något ljus i dagen. Allt gör ont, så jävla svinigt ont.

Det tar ju aldrig slut.

Sjuk tjej

Nu har jag varit vaken sedan halv fyra, fyra då jag blev tvungen att väcka mamma för att berätta att mitt öra sprängdes. Hon sa åt mig att ta en rinexin och en alvedon. Jag är ju emot läkemedel som endast döljder problemet än hjälper det; såsom alvedon och ipren. Men nu var saken så att man håller inte på och gnatar om sådan skit när det känns som man har en uppblåst ballong i sitt vänstra öra som på något vis sprängs trots att den är intakt.

Nu känner jag mig dock frisk och kry, bortsett från att jag har svettats ner mina säng till en fuktig pool och inte hör något i mitt skadade öra. Varför gör jag det? Jo, på grund av den där jävla alvedonen! Snart går jag väl ut och springer för jag tror jag blivit frisk! Skitpropaganda! Hihihi!

Nej, jag ska kanske förbi Dalens sjukhus senare men då vill jag gå till han Sten Kjellman (eller Kjell Stenman) och inte han Estonius som aldrig fattar. Inte vill jag gå till knäppis bruden som inte förstog att jag hade körtelfeber då alla andra insåg det. Och inte vill jag gå till den läskige gubben som var helt galen och inte svarade när man pratade med honom! (kommer du ihåg det, Vera?)

Det finaste

Fram till att jag blev sjuk har denna vecka med brandmännen och Alicia varit superkul. Så ligger jag nu i min säng och luktar gammal svett och har flöt i håret och går in på Ballens blogg. Och då ser jag det, det som gör mig lycklig i hela magen. Det som fick 50% av min sjukdom att dö för glädjen är så stark att jag blir stark och dödar de äckliga slynbakterierna.

Titta!

Det roligaste jag läst denna vecka:

Jag och Alicia läste aftonbladet igår och det var helt sanslöst hur knäppa alla artiklar var! Jag är glad att jag läser Expressen säger jag bara. Först var det en stackars tjej som fick sitt barn snott av soc. Fast hon inte gjort något fel! Typ. Jag blev ganska ledsen av den artikeln även om hennes ögonbryn var nog för att skrämma ett helt dagis med barn. Målade ögonbryn är såå '99!

Sedan kom jag till en rolig artikel, men den var inte menade som rolig, där för jag kan med glädje, lycka, och lite eufori anonnsera den såsom ett, wait for it... Pekoral! 
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6173287.ab

Vänstern skämmer ju verkligen ut sig, jag vet inte var jag ska ta vägen när jag läser detta. Filippa Reinfeldt har uppgifter som hon utför, det är ju inte semester hon åker på. Vad vill dem att hon ska göra åt saken? Framställa lite extra vaccin? Ja, för det har hon utbildning till?

Nu ska jag tuffa till mig!

Gissa vem som blev antagen av Pliktverket? Jo, världens bästa Jessica! Wohooo! Jag ska få mönstra! yeyeyeey

Jag ringde pappa och berättade det. Han blev glad och jag sa att dte är bra för nu kan jag tuffa till mig lite grann. Då frågade han vad jag menade (han tror att jag fortfarande är tuff fast jag nu är en mes som tycker allt är äckligt och jobbigt) och jag sa att jag måste lära mig att inte gråta när jag sak bajsa i skogen. Det häll han med om. Sedean kom han hem och träffade Alicia oich de skrattade åt hennes svettiga handflator. Det var kul, hoppas de blir kompisar.

New moon missout

Idag skulle jag och några i min klass se New Moon, vilket jag såg fram jättemycket emot. Men jag ligger kvar i min säng och kollar på Paradsie Hotel som - jag tänker inte ljuga! - inte håller standarden. Detta på grund av att jag blivit sjuk, igen! Jag är så trött att jag inte kan röra mig och svullen i halsen. Tror detta är ett utslag på grund av min sömnlöshet som vägrat släppa taget.

Hursom, jag är skitledsen nu.

Helena Bergströms dotter

Jag har otaliga gånger fått höra hur lik jag är Helena Bergström. Det har gjort mig irriterad på grund av det faktum att jag hellre vill vara lik någon superslimmad och ung hollywoodstjärna.

På sista tiden har dessa kommentarer trappats upp och nya människor påpekar hela tiden hur lika vi är. Nu under min fältstudie frågade tilloch med en av brandmännen om jag var hennes dotter. På riktigt.

Nå, vad tycker ni?


Är det jag?


tröttis

Är för trött, ska berätta sedan.

Blåbärsglassen flagnar bort mitt ansikte

Åh, den där blåbärsglassen jag hade spillt (är det två L?!) på min tröja hade jag tydligen lyckats smeta ut i mitt ansikte också, så när jag kom hem från cafe 60 och skulle tvätta fejan för sänggång, trodde jag först att jag hade börjat flagna. Palla att jag gått runt som flagkvinnan nr uno mitt i vintern, haha!

videoinlägg3- när du har tråkigt!

Höj som vanligt ljudet!

Tunnelbanetystnad (förlåt för långa inlägg!)



Det är ofta jag får höra att vi svenska är så tråkiga och slutna. För några dagar sedan läste vi upp våra krönikor på textkomunkationen, och en tjej skrev om hur konstigt hon tyckte det var att vi inte pratar med varandra på tunnelbanan, bara för att vi inte känner varandra.

Jag tycker inte det är konstigt, jag tycker det är ganska självklart. Vad skulle jag prata med en okänd människa om? Antagligen inget personligt eller seriöst, utan så kallat "kallprat" och hur kul är det? Jag skiter i hur vädret är eller hur just din dag har varit. Det intresserar inte mig. Och om det nu skulle göra det, ja, då är det väl bara för mig att fråga.

Om det nu är så tråkigt att alla inte pratar med varandra är det väl bara att sätta igång själv. Jag har stött på fler som vill ändra på tystnaden under kommunala färdmedel men aldrig någon som gjort något för att bryta tystnaden själv.

Jag ser inte detta som ett problem, alls, känner jag ett behov av att prata, då gör jag det. Det kan väl ni också göra, som erhåller denna åsikt. Istället för att klaga på andra.

(nu vet inte jag om hon från min textkom är en sådan, så detta är verkligen inget påhopp, bara en tanke som slagit mig fler gånger och som nu tog fäste)


Personporträtt for nothing!

Nu är jag äntligen klar med personporträttet och det är InDesignat, exporterat och ivägskickat till en viss herr Jan-Åke Fält. Min andra textkommunikationslärare David sa till mig när jag bad om en massa hjälp och han ville gå, att "det spelar ingen roll, du kommer ändå inte få betyg i den där". Va!? Ja, jag lämnade in den försent, gjorde den inte förän än vecka efter inlämningsdatumet gått ut. Men ändå! Det här var ju inte en krönkia man slafsar ihop på en timme. Detta var ett stort jävla projekt med intervju och diktafon och efterarbete och hela skiten!

Åh, nu skiter jag i det här.

tack för idag

Det finns så många stora bloggar i Sverige och i världen. I jämförelse med dem är jag ingenting, rent statisktmässigt, men i jämförelse med dem är jag också så otoligt mycket. Jag är allt. Storbloggarna skriver så mycket skit och får ta så mycket av just denna skit.

Jag försöker skriva allt annat än skit. Jag försöker skriva vackert, komiskt och smart. Men även onödigt trams men en massa "...och sedan hände..." som ingen finner särskilt intressant men som också måste få plats. Vad jag vill är att vi ska ha en fin stämningen här på bloggen. Jag vill ge er det mesta jag kan av mig själv. Och ni ger mig så mycket tillbaka. Idag var en fin dag här på bloggen, mitt hjärta svullnar likt en arm just injicerad med svinisvaccinet. Tack, och god natt.

"han drog sig över skägget och lämnade sin fysiska kropp då han blickade upp mot molnen"

Jag har alltid velat kunna dra mig över skägget. Ni vet så där som män gör när dem har kanske tredagarsstubb på sina kinder. Man omsluter liksom sin haka med handen. Tummen på ena kinden och resternade fingrar på den andra samtidigt som hakan vilar i V:et mellan tummen och pekfingret. Sedan ska man sakta smeka sig längs kinderna, från hakans spets tills så långt upp man kan. Detta ger ett fundersamt och eftertänksamt uttryck.

Plus att det är väldigt skönt. Det ser bara så förbaskat dumt ut, utan skägg.

Jag tycker att jag är vacker.

Oj, så vackert. Detta skrev jag just till en vän i hjärtrelaterad nöd:
Det är vackert att gilla någon. Att våga bli kär och ge sin kärlek till någon är det finaste man kan göra.

Tänk om jag vetat det för två år sedan. Ja, då hade jag inte varit jag, så jag ångrar inte att jag inte visste det i ett tidigare skede. Jag ville vara tuff och inte känna. Men jag insåg att tårar inte är ett tecken på svaghet. Att kunna torka tårarna och bita ihop och kämpa vidare, det är det som är styrka. Det är inte fult att känna, det är inte svagt eller mesigt.

Det som är just dessa saker - fult, svagt och mesigt - är att ge upp, för när man slutar bry sig, och slutar känna då har man inget kvar att kämpa för. Och när man inte kan kämpa längre, då ger man upp på allt. Ger upp på sig själv och hela livet.

Och, ja, då lever man ju inte längre.

Mmmmm...

jag luktar gott, jag luktar som vera


en tydlig förändring

Jag ringde just "mitt ex" som det så fint kallas. Jag frågade om han hämtat min älsklingsjeans från hans systers lägenhet än, eftersom han bott där i veckan. Det hade han glömt. Jaha, ja. Lite stel tystnad. Okej. Utfyllnadsord.

Jag ville börja gråta men samtidigt hade jag inga tårar åt denna händelse. Hur kommer det sig att jag inte kan föra ett flytande samtal med människan som var mittpunkten i mitt liv?

Hur kommer det sig att han glömde mina jeans? De ligger hos hans syster för att hon skulle laga det enorma hål under ena skinkan. Det glömde hon eller så hann hon inte (kan man förstå) så jag har bett om att få tillbaka dem i drygt ett halvårs tid nu, så jag kan lämna in dem i Nudieaffären där dem rekonstruerar jeans. Att han aldrig lyckades komma ihåg det när vi var tillsammans störde mig och gjorde mig irriterad, men att han glömmer det nu, när vi gjort slut gör mig bara ledsen och tom.

Vad innebär detta? Att jag inte längre finns i hans tankar? Att jag är förgången? Eller helt sonika bara så att han inte tänkte på just det?

När jag intervjuade han Hannes jag nämnde i ett tidigare inlägg berättade han att det ska mycket till för att något ska vara ett problem i hans liv. Det är något jag ska sträva efter, jag ska reducera problemen och liksom inte oroa mig.

Jag tycker förresten det är så jävla fascinerande att man kan lära sig något så viktigt av någon man bara spenderat en timme med. Vissa människor säger speciella saker som bara fastnar. Som Rebecca "jag lärde mig så mycket", ja, man lär sig hela tiden av allting och i slutändan vet man att all skit man upplevt gör så man lär sig mer om det vi gör här på jorden: lever. Och livet vi lever.


Surkärring!

Igår när jag och pappa var inne i stan och shoppade såg vi en familj med en mamma, en pappa och en son som gick över Kungsgatan vid Hötorget. Vi passerade varandra snabbt och jag hörde bara ett utdrag men det jag hörde gjorde mig så jävla förbannad. Mamman röt ifrån till sin son och sa något liknande detta: Sluta kläng på mig! Var tyst nu, du är så jävla på mig hela tiden, du får gå själv och sluta prata!

Hon sa detta högt också, så folk i närheten hörde. Jag kunde verkligen sätta mig in i den lilla pojkens känslor; förstå hur pinsamt det där var för honom, att bli utskälld på stan av mamma så att alla hör (han  var kanske åtta år) och vad ledsen han måste känna sig, när han i sin uppspeldhet bara ville få vara så där ihärdigt glad som barn är och sedan bli ruten åt. Mamman måste ju förstå att det var jättekul och spännande att åka in till stan och se alla människor och allt annat som finns där men då är det en börda för henne. Ta inte med barnet i första läget, då, surkärring, om du inte kan hantera det!

Åh, jag tyckte så synd om killen och ville bara säga åt den där jävla sura morsan. Fy fan!


Anton Abele is running for president

Jag har aldrig gillat Anton Abele, och efter att ha sett den här videon på Carl Carlströms blogg kan jag inte annat än stärka mina argument ännu mer.

Saker jag tänker på när jag ser klippet:

•Han har astma.
•Han har inte fattat grejen med konstpauser.
•Hans underbett är inte fixat trots att han verkar ha gott om cash.
•Hans händer är fastlimmade i bordet.
•Vad vill han säga med datorn!?


Är ni redo nu då?

Nu kommer världens, och jag menar världens fulaste bild på mig någonsin. Jag har ingen aning om hur det kunde bli så här, men det blev det. Så, ja, inga ord bör väl sägas, ni fattar.



Zoomar man in så blir det ännu roligare. Enjoy!

min stjärt

Jag har i mitt liv fått höra att ett fint attribut som jag har är min rumpa. Imorgon tänker jag spräcka myten. Jag tänker lägga upp den bild som, utan tvekan, är det mest groteska fotot av mig någonsin. Jag skulle vilja gå så långt som att säga att det är Arvids all-time favorit bild (av mig i alla fall). Jag hoppas ni kommer vara snälla nu, för det här är fan som att gå in i skärselden it self. Nu, räkor, oh, ljuvliga räkor. Sedan lite tårtkalas på det.

Bered er, vi ses imorgon!

Jagjagjagjag

Nu har jag intervjuat Hannes HERVIEU. Jäkla svårt jag haft med det namnet alltså, men det kändes bra. Jag tror jag kan få ett kick-ass personporträtt av detta men jag kommer nog få lite problem med att inte ta med mig själv och min upplevelse av mötet. Jag är alldeles för självupptagen. Jag kan fan ställa mig upp och köra en jävla monolog när jag träffar massa människor på en gång.

Note to self; jag är inte universums medelpunkt.

Förutom här på bloggen, här finns bara jag!

Okej, det är bara att tuta och köra, right?

Jag har ångest! Ni älskade mitt förra videoinlägg och detta är inte ens bra. Så snälla hata mig inte, jag kommer göra ett bra igen men jag har prestationsångest. Rejäl. Så, äsch, nu kör vi bara. Wooohooooooooo!

Fittan fes! sa jag!

Jävla skiiiiiiiit! Nu gjorde jag ett videoinlägg men det gick typ sönder för på vlc hackar ljudet gärnet och i windows media player är den fett osynkad och youtube vägrar lägga upp den. Jag orkar inte! Jag fuckar sönder i matte B också. Fitta på riktigt.

Förresten är det inte Vera som hittat på fittan fes, det var jag som tog det från min pappa och visade ungdomen denna bortglömda underbara svordom. Så tro inget annat nu, va!

Fittan fes! sa jag!

Jävla skiiiiiiiit! Nu gjorde jag ett videoinlägg men det gick typ sönder för på vlc hackar ljudet gärnet och i windows media player är den fett osynkad och youtube vägrar lägga upp den. Jag orkar inte! Jag fuckar sönder i matte B också. Fitta på riktigt.

Förresten är det inte Vera som hittat på fittan fes, det var jag som tog det från min pappa och visade ungdomen denna bortglömda underbara svordom. Så tro inget annat nu, va!

Sexa upp mig

Jävla skit, jag måste sexa upp mig lite nu alltså. EKIVOK är precis rätt ord för hur jag bör se ut. Då kör vi på det!

Nu, matte, denna jävla sketna matte


vad ska jag döpa min blogg till?

Okej, dags att skapa ett nytt bloggnamn! Jag har pratat om detta förut, men fan kom igen! Jag behöver hjälp! Bitte, bitte, hilf mir!

Snälla, hjälp mig att komma på ett namn, vinnaren får en glass!





pekoral.blogg.se är upptaget av en tönt som inte ens bloggar. Skit.



FOTBOLLSGALAN

Herregud! Hur kan dessa spelare vara så jävla torra? Mediaträning, någon?! Det är ju absurt, de kan inte hålla tal, ingen blir glad när de vinner och inte en enda tjej kan gå i sina taxklackar till klackskor. Det är pinsamt! Såg ni att en till och med vägrade hålla tal när Adam Alsing frågade hur det kändes. "Nej, jag vill inte svara på det. Jag är ingen talare, jag visar det på planen istället". Okej men du kan väl för i helvete säga ett tack och bjuda på ett litet leende?

Har ni tänkt på att stämningen verkar så stel och krystad där också? Som när alla ställde sig upp för att hylla Lars Lagerbäck, verkade de inte gnota lite för mycket då? Alla reste sig lite för sent och verkade känna en rejäl motvilja av faktumet att de behövde resa på sig i sina ovationer till en man som tagit oss till fem slutspel?

PINSAMT, SÄGER JAG BARA. PINSAMT.

Jos Hooiveld

Men intet att förglömma... Jag är kär, han verkar så genuin och snäll och åh, han hjälpte till att vinna dubbeln. Dessutom är han söt.

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1534481!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

Kroppsvätskor

Tobias Hysén

http://saaaandii.blogg.se/images/2007/tobias339_1179224544_10636288.jpg


När jag ser den här mannen tänker jag på kroppsvätskor; jag tänker på svett, jag tänker på dregel, jag tänker på... Jag tror ni förstår vad jag menar.

Men jag tänker inte på kiss!

Hejsan

Okej, det här med videoblogg var ju kul! Nu försöker jag bara komma på något nytt att lägga upp men mitt huvud är blankt. Surt som satan (alliteration). Jag är inte så bra på att blogga heller, det som surrar i mitt huvud är liksom inte bra blogg grejer, men det kommer. Var så säkra! Ni vet väl förresten att jag är bra på att slåss? Tänk på det innan ni är dumma mot mig, hihihi!

Förresten har ännu en mobil i min ägo gått sönder nu så har jag inte er nummer vet ni!

Min första videoblogg!


test


Olivia Frick, do you remember swedish or do I have to translate this?

Olivia, en gång fick jag läsa lite ur din dagbok, kommer du ihåg det? Någonstans mellan bladen undrade du varför den du ville skulle tycka om dig inte tyckte om dig, när andra killar, som ditt hjärta inte längtade efter, gjorde det.

Jag läste igenom min gamla anteckningsbok (jag skrev alltid så dåligt så jag kallade den inte dagbok) och där hittade jag detta:

18/2-05 fre kl. 22.00

Hej!
[Blablabla....]
X frågade om vi kunde bli ihop. NEJ! Varför är det aldrig dom man vill som frågar? Puss JG

Jaja, astöntigt med X:et men det känns inte okej att bar hänga ut människor hur som helst, jag nekade ändå denne pojk.

Men ändå, hur kul!? Haha, vi har skrivit typ samma sak!


Seriöst, enda jävla bilde jag hittade på oss!

Hata?

Okej, det är väldigt många grupper på facebook just nu som önskar att en "ogilla" knapp ska infinna sig. Jag känner bara; varför ogilla när man kan hata? Installera en hata-knapp och vi får fart på fejan alltså!

Jag var lite hatisk igår, eller snarare pessimistisk, det var mycket jag inte tyckte om och mycket jag störde mig på. Jag upprepade mantrat för mig själv; "jag är söt, jag är söt" men så såg jag mig i spegeln och ett halv paket Lätta i håret sa emot det jag ihärdigt försökte intala mig själv.

Skåne

Skåningar är ju helt dumma i huvudet; de vill inte tillhöra Sverige och inte Danmark och ingen vill ha med dem att göra. Det enda som är bra med deras skitdialekt är att ingen förstår vad som kommer ur deras munnar. Men hur jävla svårt är det att säga "R"? Det är bara att skjuta fram en vibration mot tungspetsen, Rrrrrr!

Tänk er om Skåne får sig en egen fjortisbloggare, en liten Kissie/Dessie brud som lägger upp bilder med tuttarna inzoomade och säger "Grr". Hahahahaha!

Helt jävla galet

Alltså... Va? <-- Klicka

Frågorna bara hopar sig, brukar man inte fråga om ålder? Brukar man inte veta vad sex är när man är 11år? Brukar man inte äcklas av sex när man är 11? Det roligaste är ju barnets namn, vill föräldrarna testa en ny stavning eller är denna Kordeza bara inte tillräckligt bra på att stava?...


Inga ord bör bli förspillda. Vi vet alla vad som hänt och jag kommer inte på något sätt kunna göra det rättvisa med mina ord.



Men det känns riktigt jävla bra!

RSS 2.0