Gitarrspelande-klinkplinkade-guraälskande-supertöntar

Jag satt och kollade på sommarbilder på fejan och fan i helvete vad provocerad jag blir på gitarrspelande töntar. Det som inte får mig att se fram mot sommaren är dessa irriterande uppmärksamhetssökande (nej, jag ska inte kasta sten i glashus) plinkade människor som helt och hållet raderar minsta chans till samtal. Jag menar, där sitter man på en äng, en strand eller en kulle (eller vad som helst) och har det gemytligt och så har någon med sig sin gitarr. Redan där anar man fara på färde. Så går tiden och dag blir kväll och man myser i trevligt sällskap, kanske har man haffat en goding man är sugen på eller bara njuter av trevligt "snick-snack". Så händer det. "Skulle det inte vara mysigt om vi sjöng och spelade lite visor?" kommer någon viktigtpetter på och då börjas det. Ett evigt, aldrig-slutande skrålandes och plinkades när man själv sitter där, som ett fån och känner inte igen vare sig text eller musik. Det är okej om det är en kortis, man sjunger lite och så är det klart sedan men när musiken väl startar får man ju aldrig tyst på den! Det är så himla otrevligt och ohyffsat när man sitter och är mitt inne i en intressant diskussion.
         Sedan tycker jag det känns sådär lite pinsamt också, jag vet inte varför men jag skäms alltid lite när denna situation inträffar, stämningen blir så krystad som en Pripps Blå-reklam och det börjar rycka i kroppen på mig, så obekväm blir jag.

Hörrni, nu, när jag tänker efter, har jag skrivit detta förr? Nåväl, hur det än må vara är det en väldigt stark åsikt jag har så den tål att upprepas.

Skönhet och politik

Hörrni gänget, hur vet man om man är snygg egentligen? En gång för länge sedan läste jag en artikel där någon vetenskapsman ritat fram "det ultimata huvudet" (man satt en bild på sig själv under en genomskinlig mall av Det Ultimata Huvudet och såg hur lika ansiktene var) och testade. Jag tror det passade ganska bra, mitt huvud, det var mina ögon eller kanske näsan som var lite fel, men i det stora hela var vi ganska lika, jag och Det Ultimata Huvudet. Fast vad är det som utgör om man ser bra ut? Är det normen, media, eller helt beroende på person och person?

Nu ligger jag och tänker lite på politik, jag har gjort det de senare dagarna sörrni, speciellt ideologier, vilken jag tycker verkar bäst och så... men jag är för trött för ett långt och genomarbetat inlägg om liberalism vs. socialism, de jag tycker är vettigast (även om jag kanske i vissa fall även är lite konservativ). Okej, nu verkar jag ju helt schitzo eftersom dessa ideologier går emot varandra väldigt mycket men ni hade förstått om jag orkat skriva.
Politik är mucho intressant tycker jag, religon likaså. Dock inte faktadelarna, det jag gillar är filosofin, hur man väljer att leva sitt liv. Hur man lever för att må bäst och vad som gör en lyckligast. Jag gillar sådana där essenstiella (eller hur det stavas) frågor, jag, de får en att utvecklas.

Oj, här ser man att jag intresserar mig för väldigt olika saker i livet. Det är kul tycker jag, variation är sehr gut!
Nejfan, här ska sovas, ha en lovely natt, lovers
Er Jessica

Inga planer!

Hallå, denna vecka kör jag på inga planer. Jätteskönt! Så här har jag seriöst inte haft det på typ år!
Igår var min familj på ICA Maxi och då hittade jag jättemånga böcker jag vill läsa (bl.a. Twilight-böckerna och Carolina Gynnings Ego Girl) så idag när vi skulle låna en Vilhelm Moberg-bok från skolbiblioteket slängde jag med Gynnings bok också. Sista lektion var inställd idag för Thomas var borta men Frida och jag stannade och tänkte göra läxan vi fått (dock orkade vi inte när vi inte förstog frågorna) så då gjorde jag precis vad jag kände för - gick hem och läste (inte Moberg då) och nu är boken slut!

Detta var så himla skönt, att verkligen bara göra det som faller mig in, dock får vi se om jag klarar mer än en vecka, jag brukar få nervsammanbrott av att sitta hemma och mögla, måste göra saker hela tiden. Dock inte denna vecka, denna planerar jag nicths!


Måndag

Gud vad det känns som om denna blogg är så negativt inriktad nu för tiden, tyvärr blir det lätt så när ens dagar är helt galet fyllda av känslor upp och ner! Och (tydligen kan man börja en mening med det...) när jag är glad tänker jag inte på bloggen.
Nåväl, idag har varit en vanlig dag i skolan typ, gick förbi Olivia som är sjuk efter jag lämnat in mitt schema på vardagrummet och sedan åkte jag och mor och far till ICA Maxi och storhandlade. Jag förhandlade mig till lite hårgrejer och en bodylotion men scruben skulle jag behövt casha in för själv så då satte snålheten i:P Jag insåg i alla fall att det är sjukt mycket böcker jag vill läsa! Känns jävligt najs då jag inte hittat några som verkat intressanta innan!
God natt på er!

God natt från en säng i Kärrtorp

Nu efter körtelfebern är jag i en s.k. sänka, vilket betyder att min immunförsvar inte är på topp. Så det överensstämmer ganska bra med mina känslor. Nu ligger jag ändock här med en slags frid i kroppen. Även om mitt hjärta skaver i bröstet är det inte lika påträngande som innan. Jag lever, jag älskar, jag hatar.
En speciell låt spelas nu på min dator (vars ljudsystem eller vad det nu är inte funkar längre, det hackar hela tiden, jävla skit 4GB RAM dator som ska vara "bra"!!) och den får mig att mysa nu, till skillnad från ett par veckor sedan då jag bröt ihop och grät som ett barn bara jag hörde den. Ingen orsak att säga adjö. Tycker sångerskan, själv är min sömn en orsak att tacka för mig, enligt mig.
God natt 


Kass uppdatering

Ledsen för dålig uppdatering, vänner. Kan hälsa att jag varit på kryssning i helgen men Bagdad. Det var 1000 gånger underbart, bättre än förra gången, även om Ånedin-linjen gav jäkla roliga historier så här i efterhand så måste det erkännas att Silja var bättre. Jag ske ge er en bättre utläggning senare med lite bilder och så, måste bara få fotona från Magda först:)
KYSSAR


Mycket på en dag!

Idag har jag gjort ett samhällsprov, köpt en kjol och simmat med Lisa. När jag kom hem knådade jag ihop en chokladbollssmet som jag tryckte i mig. Nu mår jag illa. Jag som verkligen försöker följa min diet (väldigt simpel; mindre godis, mer träning) men det är så jävla svårt. Sedan ringde jag Vera som sa att hon försöker med samma sak, dock var hennes resultat bättre. På lördag ska vi i alla fall vi banta gärnet, vi ska bara röra på oss och om vi äter ska det vara jävligt accepterat av Anna Skipper. Om jag orkar alltså, för imorgon ska jag på kryssning, om bara Bagdad blir frisk! Hoppas hoppas!
Nu ska jag fortsätta lyssna på "imorgon är en annan dag". PUSS

Varför stanna då, när det är bara att gå?

Om det fanns ett tåg som kunde föra mig bortom min värld skulle jag hoppa på det direkt utan att blinka. Jag känner det som om jag har miljoner känslor i min kropp men något mur-liknande är i vägen och låter inte känslorna tränga igenom, de ligger där som ett skrik, som ett slag, som en kraft som inte får tränga ut. Det enda som når genom min mur är ett lätt illamående och en ryckande känsla i mina armar. Jag orkar inte mer.
DET ÄR SÅ JÄVLA MYCKET ÅSIKTER OCH TANKAR. Alla har dem, ingen håller dem inne. Nu ska jag väl gå mot strömmen.
Hej.

Har Anders eller Måns ringt mig månntro?

Alldeles nyligen ringde telefonen. Jag plockade upp den och läste av nummerpresentatören att det var en försäljare av något slag, det var ett sådant när 04.. nummer som så brukar i de kretsarna. Jag svarar med ett hej, om än lite uttråkat och möts av det vanliga "Hej, är Veronica Gustafsson där?" det kunde jag meddela att hon inte var. Än så länge är allt normalt alltså. Om inte! Rösten! Den där rösten var otroligt likt Anders eller Måns i Anders och Måns, inte han som pratar som en bebis utan han med kortare, rakt hår. Samtalet avslutades heller inte som vanligt utan med ett litet mummel eller något från hans sida. Vet inte hur jag ska beskriva detta, det var dock väldigt suspekt och jag ångrar att jag inte följde min instinkt och skrek: "Hallå, är det Anders eller Måns!?"
 Han närmast hit alltså

God natt, lovers

Ett sista god natt från mig då, det är för sent, jag är lite kissnödig och har en väldig sak att ta itu med imorgon. Måste skynda! Det hör dock till morgondagen, nu ska sovas! Det är på tiden
 God natt, sov så gott, natti natti, så som jag brukar säga

Blond

Nu sitter jag i min säng, nyss hemkommen från Agnes efter en underbar kväll, som bara var väldigt mysigt och härlig. Dock har jag helt tappat suget att åka på festival. Överhuvudtaget. Trist som fan. Något som inte är trist var att Agnes färgade mitt hår med sitt blondspray efter jag fick ett "jag vill bli blondare" -ryck. Tänkte checka om inte min kusin kunde fixa det ännu ljusare om nu mina slitna längder pallar det. Jag blev i alla fall så glad, jag får ofta en idé som jag då vill genomförpå sekunden vilket inte brukar vara möjligt men nu fixade Ange det va, så jävla perfa! En annan sak jag vill ha just NU är en kjol från allas vårt Gina tricot, en svart kjol i typ siden, hög i midjan och super snyggsnygg. Köp den till mig.
Ha en fantastisk natt nu lovers där ute i landet, Er Jessica.

bakteriekänslor!

Jag är ledsen att jag bloggar nada men jag är så jävla borta, jag fattar ingenting. Allt känns liksom så krångligt och konstigt och min hjärna är typ full av ludd. Mina känslor är som bakterier i 100 grader celsius! Tjoff, tjoff, de bara far hit och dit så därav är mitt bloggande inte på topp. Just so you know, babes

Förändring


Just nu handlar mitt liv mycket om förändring skulle jag väl vilja säga, i detta nu gör vi om på mitt rum och i går ändrades mitt liv till något helt annat än innan. Det var väntat, det var det men illa mår jag och kul är det inte. Så om någon lite jävel kommenterar att förändring kan vara bra så kan denna någon strunta i att posta den kommentaren och köra upp den i arslet. Jag är medveten om att det kan vara bra men ibland tar det ett tag innan det blir så. Så inga jävla positiva uppåtpuffar till mig tack!

Pussar till er, alla mina vänner, jag är så glad att ni finns!

Köp mig lycklig

Man säger att man inte kan köpa lycka men om klänningen och jackan jag nu ska köpa gör mig glad för blott en timme tycker jag det är värt det. Så nu ska pengar spenderas!

Nog nu



För att låta hemligehtsfull och kanske lite (ve och fasa) pretantiös tänker jag i alla fall deklarera att
Nog är nog, när du inte längre kan hålla balansen själv.

Våldtagen mitt i stan - i femton minus

Rubriken på detta inlägg är detsamma som på en artikel i dagens Expressen och jag tycker denna rubrik är helt absurd. Vadå i femton minus!? Gör det saken värre, är det en riktigt kallblodig våldtäktsman denna gång, är han värre än de som härjar på somrarna? Är just denna våldtäktsman, denna best, som antastar och sätter på människor mot deras vilja den värsta av de värsta? Har vi funnit den grymmaste våldtäktsman som traskat på vår jord? Han våldtog ju en kvinna i FEMTON MINUS GRADER. Det är inget att leka med, då fryser man så in i helvete om baken, ja, det lär ju göra ont i närliggande ställen också men tänk på kylan mina vänner, tänk på hur den isiga vinden fryser ner en på alla ställen. Ja, tvingad ha rumpan bar i femton minus, det är sannerligen makabert!

2009s första skoldag

 Årets första skoldag, julen är alltså helt finito.

Idag har jag då haft svenska, tyska och englska - en jävla massa språk helt enkelt. Nu ligger även en engelskläxa på lut och tyska när jag tänker efter, imorgon är det matte för hela slanten, måste jobba på fotot också. Jag hatar verkligen mitt photoshop, jag fattar inte ett fnyk (uttryck som Fröjdan lärt mig förresten) av skiten, jag kunde inte ens klippa ihop två bilder så då sket jag i det och gjorde det på paint istället. Paint kan man då alltid lita på.
Jag har i alla fall ett jobb nu skulle jag tro och även en jävla massa plugg då jag ligger sjukt mycket efter sedan körtelfeben.
Om ni förresten skulle få för er att jag är förlovad kan jag sannerligen understryka att så inte är fallet, ringen på bilden är en konfirmationspresent och jag har den på vänsterhanden av den enkla anledning att jag finner den handen finare och inte vill dra uppmärksamhet till den högra!


Provjobba

Så jag ska provjobba imorgon, provjobba, det är en term som inte finns. Jag menar alltså på att det inte är okej att "provjobba" en vecka utan betalt för att sedan veta om jag får jobbet. Nejnej, så jag är inte så överlycklig inför detta men nu är det så att jag behöver pengar. Jag vill ju på festival med mina vänner men mina föräldrar vill inte ge mig sin tillåtelse så länge jag ändå inte har pengar och jag får inte låna pengar av dom ifall jag inte har ett jobb. Som en säkerhet liksom. Så nu gäller det att hålla hårt i de få stålar jag har. Inget matköpande, inget godisköpande. Detta blir väldigt problematiskt då mitt extrema sockerberoende härjar i min kropp (mamma är mycket medveten om detta och älskar att kommentera det titt och tätt). Jag har i alla fall just bakat en kladdkaka för att stilla beroendet (och pluskan), den ser ju förjävlig ut  men smakar skitgott! 


Jag gör allt för pengar!

Så det blev ingen tågluff utan festival istället, ganska väntat måste jag säga. Jag är heltaggad på en resa med mina vänner, det där att in te kunna duscha och sova i stält känns väl mindre lockande.. menmen, vad gör man inte för äventyret. Eller något. Fan vad jag hatar att lukta svett, det är helt oacceptabelt.
Nu är i alla fall fallet så att jag behöver er hjälp för jag har noll cash. Ska på arbetsintervju snart men Magda ska också dit, så vi får se hur det går, vem som får jobbet liksom. Hur som, jag gör allt för pengar. Ring mig, jag menar allt, jag är inte så kinkig, behöver ni hjälp att gå ner i vikt är jag förresten kick-ass som PT så att säga. Anyhow, behöver ni hjälp finns jag här. Deal?

Vissa människor tycker man bara om



Snart är jullovet slut...

...och vad har jag hunnit med? Inget, känns det som. Jävla, helvetiska engelska läxa som jag inte orkar ta tag i!

 slut slut slut

Fan i satan vad jag aldrig lägger upp bilder längre!


Almanacka

Idag Becka, köpa granatäpple...
3:a F 17 år, Jojo+Niklas och Lisa
4:e Ivar kl e. 18.00, Ange m.fl. i. 18.00
5:e (Fabian kommer hem) Intervju Vardagsrummet 14.30, IS?

Bio med fotbollstjejerna? Såså, jag har ingen kalender så detta får duga så länge, har jag glömt något?

Magda; självkart men jag vet väl inte när?:P Du är en av dom, ja!<3


RSS 2.0